Emberek Vagyunk Egyesület

Emberek Vagyunk Egyesület

Egyesületünkről és céljainkról:

2015. június 15. - Emberek Vagyunk Egyesület

Egyesületünk 2014 óta tevékenykedik, 2016-ban egyesületté alakult, jótékony célokkal, épek, és látássérültek közreműködésével. Azóta hol aktívabb, hol passzívabb éveket zárt, és most a vírus ideje alatt igyekszik új célokkal is kiegészítve aktívan tevékenykedni.

Mozgalom a fogyatékkal élő szülőkért:

Sokak szerint felelőtlenség, ha egy mozgássérült, vagy látássérült,vagy más, a megszokottól, és éptől eltérő ember gyermeket szeretne, de mi abban szeretnénk segíteni, hogy egyrészt bemutassuk, nagyon sok ilyen szülő él ma is köztünk, akik nagyszerű anyák és apák, nekik is szeretnénk segíteni, valamint abban is szeretnénk lelkesítést adni, hogy aki szeretne vállalni gyermeket, az ne féljen, hiszen eddig is volt és egyesületünk kezdeményezésével eztán is lesz akire számíthatnak, ha akadályba ütköznek. Abba is érdemes belegondolni, hogy egy balesetben, az ép ember is kerülhet olyan egészségügyi helyzetbe, amikor átmenetileg elveszti a járóképességét, látását, hallását, kerekesszékbe kényszerül, s ilyenkor is elkél a segítség, egyedül is, pláne ha gyermeke van, akire ebben az időszakban is felelősséggel tartozik. Jól jön ebben a helyzetben is a segítség

Kiemelt igénylő gyermekek és családjaik segítése.

  Amikor az egyesület alapítóinak kislánya megszületett, gyakran találkoztak olyan családokkal, ahol az egészségesnek várt kisbaba olyan gyógyszerekre, vagy kezelésekre szorul, ami igen csak költséges. Napjainkban a munkahely megtartása és egy esetleges új munkahely találása / teremtése nagyon nehéz ám míg a szülők minimálbérből igyekeznek fenntartani a családot addig az ilyen gyógyszerek megvásárlása nagyon nehéz, sok esetben sajnos lehetetlen. De mit tehet egy kisbaba a szülei anyagi helyzetéről? Mit tehet egy gyermek a környezetében lévő igazságtalanságok ellen? Semmit. ESÉLYT KELL adni azoknak a gyermekeknek is, akiknek egyébként az egész életét végig kísérheti egy oltás, egy gyógyszer, vagy gyógykezelés hiánya.
  Ezen családokon, és gyermekeiken szeretnénk segíteni a megfelelő kapcsolatok segítségével.
  Természetesen fontos számunkra, hogy olyan családokon segítsünk elsősorban, ahol valós a probléma és nem italra, vagy cigarettára megy el az a pénz amit megkeresnek, a gyermek jóllétére való ráfordítás helyett.

Hétköznapok gondtalanítása, menedzselése nehéz körülmények között és fogyatékkal élők részére.

Többször találkozunk az életben olyan dolgokkal, amit igazságtalannak érzünk, rosszul kitaláltnak találunk, vagy egyszerűen csak nem praktikus a hétköznapokban. Apró vagy koránt sem kis problémák amik a mindennapokban vannak ellenünk. Ám sokszor nem jutunk el oda, hogy ezek ellen, vagy ezekért léphessünk, tegyünk valamit, mert a mindennapi munka, család, tevékenységek mellett már nincs idő vagy energia ezekkel is törődni. Egyesületünk szeretne ebben segíteni az embereknek.
- Legyen az egy olyan számla amin nem tudnak kiigazodni az emberek - mi felkeressük a szolgáltatót és konzultálunk velük a problémáról.
- Legyen egy olyan lámpás kereszteződés ahol a lámpa kevés ideig zöld így a nyugdíjasok, babakocsis anyukák nem tudnak biztonságban átérni, mi megkeressük az üzemeltetőt és eljárunk az emberek nevében, s igyekszünk megoldást találni a problémára.
- Legyen egy parlagfű valahol, melynek közelében több allergiás is lakik, mi igyekszünk felkeresni a terület gazdáját és esetleg segíteni az allergiát keltő növény kiirtásában.
- Legyen az egy kutyafuttató, ami nincs kellőképpen ellátva, vagy koszos. Mi megoldást találunk majd erre a problémára is.
- Legyen a probléma egy állandó zaj vagy szagforrás ami zavarja a környezetét, mi igyekszünk felkeresni a forrást és a megfelelő intézkedések segítségével megszüntetni azt.
Legyen bármilyen hétköznapi probléma egyesületünk célja, hogy mindannyiunk életét jobbá tehessük egy kicsit. Megoldást találjunk arra amire a hétköznapokban nincs már energiája.

EZEN TEVÉKENYSÉGÜNK IS KIEMELT FIGYELMET KAP A LÁTÁS ÉS MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK SZEMSZÖGÉT ILLETŐEN! HISZEN ILYEN EHHEZ HASONLÓ GONDOK AZ Ő ESETÜKBEN HATVÁNYOZÓDIK, SAJNOS. MI IGYEKSZÜNK NEKIK IS VALÓDI SEGÍTŐ KEZET NYÚJTANI HÉTKÖZNAPI AKADÁLYAIK LEKÜZDÉSÉBEN, MEGSZÜNTETÉSÉBEN!

 

evelogo750atlatszo.png
Az EMBEREK VAGYUNK EGYESÜLET Logója

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emberekegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr367543988
süti beállítások módosítása